Sunday, 3 May 2015

BOMBONJERICE punjene kesten pireom







Ukusna, brza i dekorativna poslastica


potrebno vam je

200 grama bele čokolade
200 grama crne čokolade
160 grama maslaca

Za fil

150 grama kesten pirea
50 grama maslaca
50 grama prah šećera

silikonski kalupi za bombonjerice

Pripremiti dve posude za topljenje bele i crne čokolade, stavite posudu na vatru, dodajte
200 grama  crne čokolade i 80 grama maslaca, otopite, mešajte da se dobije ujednačena čokoladna masa.
U pripremljene kalupe, dodajte po jednu kašičicu čokolade, ostavite da se stegne.
Za to vreme umutite maslac i šećer, pa sjedinite sa kesten pireom.
Preko stegnute čokolade dodajte kašičicom po malo pripremljenog fila, preko dodajte preostalu čokoladu koju ste držali na toplom da se ne stegne.
Postupak ponovite sa belom čokoladom
Ostavite kalupe sa razlivenom čokoladom na hladnom da se ohladi i stegne


Možete ih praviti i ovako kombinovane, belu sa crnom čokoladom

                                                                  


                                                                                    
                                                                        













Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...