Wednesday, 22 April 2015

Gibanica sa sirom i kulenom



Gibanica sa sirom i kulenom





 Za pripremu ove gibanice potrebno vam je


  •     300 g sira
  •     100 g kulena (može i manje)
  •      3 jajeta
  •      2 dl kisele vode
  •      1/2 kašičice praška za pecivo
  •       malo soli
  •      1 dl ulja
  •             500 grama kora za gibanicu

  • Napraviti fil, tako što prvo umutite jaja, dodate izmrvljeni sir, naseckani kulen, prašak za pecivo, kiselu vodu. Probajte i ako je potrebno dosolite. Kore razdvojite, raširite jednu koru kašikom premažite sa malo ulja, stavite drugu koru, preko nje pripremljen fil i ponovo malo ulja. Preklopite bočne stranice kore prema sredini i motajte rolat. Redjajte u podmazan pleh. U kafenoj šoljici sipajte vodu i 1 kašiku ulja i tom tečnošću premažite gibanicu. Pecite dvadesetak minuta na 220 stepeni. Kad je pečena, izvadite iz rerne, prekrijte platnenom salvetom, preko salvete folijom ako volite mekanu pitu. Za hrskavu pitu, prekrijte samo salvetom
    











Uz toplu gibanicu poslužite jogurt, kiselo mleko ili pavlaku









MOJA ŠARENA SALATA


MOJA ŠARENA SALATA






Ovu salatu pravila sam i još pravim sa kiselim paprikama iz tegle, jer su jako dobre i ukusne
Možete je napraviti sa svežim ili pečenim paprikama

Za salatu je potrebno

  • kisele paprike različitih boja
  • 1 koren šargarepe
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 1 kafena šoljica pečenog susama
  • 300 g sitnog sira
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • Šargarepu narendati na sitno rende, paprike iseći na rezance, a crni luk takođe narendati ali na krupnije rende. Sve sjediniti sa 2 kašike maslinovog ulja.





U prethodnu masu dodati sitan sir i pečen, ohladjen susam. Sve lagano promešati  i služiti







Uz toplu pogaču meni ova salata zameni glavno jelo, ukusna je i baš zasiti








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...