Tuesday, 14 April 2015

CELEROVA SALATA



CELEROVA SALATA




Salata je napravljena po receptu moga sina Dragana, jako je lepa, ukusna, zdrava i puna vitamina

Za salatu je potrebno

1 koren celera
1 veći koren šargarepe
1 veći cvet brokolija
1 kašika maslinovog ulja
  malo himalajske soli
1 kašičica limunovog soka


Koren celera i šargarepe oljuštiti i iseći na kockice željene veličine, staviti u posudu, pa staviti na vatru, poklopiti i ostaviti da provri. Pustiti nekoliko minuta da vri. Skloniti sa vatre i dodati cvetiće brokolija. Poklopiti i ostaviti tako u toj vodi da odstoji 5 minuta.



Preručiti u cediljku da se ocedi i malo prohladi.


Himalajsku so koja je u komadima malo tučkom razbiti i usitniti i prstohvatom soli posoliti povrće.

Dodati maslinovo ulje i sok od limuna, sve lagano promešati i poslužiti.

                







Uz parče domaćeg hleba može  poslužiti kao glavni obrok, probala sam

Prijatno!












GURMANSKE POHOVANE PAPRIKE






Za ovo ukusno jelo,potrebno vam je

  • 9 srednjih pečenih paprika
  • 1,5 dl ulja
  • 2 jajeta
  • 150 g kačkavalja
  • 9 režnjeva dimljene slanine
  • 1 kašika sušenog vlašca
  • 1 kašičica soli
  • 100 g prezli
  • malo začina po ukusu
  • 3 kašike brašna
  • Oljuštiti papriku, malo je posoliti i staviti na rešetku da se ocedi. Za to vreme iseći kačkavalj na deset delova. Raseći svaku papriku po dužini i u nju staviti komad kačkavalja, preko posuti malo suvog vlašca.





Odozgo staviti režanj dimljene slanine. Ja sam koristila *zlatiborac*. Može i domaća, tanko sečena. Spojiti krajeve paprike preko kačkavalja i slanine.
Umutiti jaja sa malo soli, u posudi pomešati prezle i brašno. Staviti tiganj na vatru, sipati ulje, pustiti da se zagreje. Papriku prvo uvaljati u prezle, onda u jaje pa ponovo u prezle, Puštati u ulje da se prže. Vatra ne sme biti jaka ili ringlu na šporetu podesiti na slabije. Pržiti kratko sa obe strane, voditi računa da ne pregori. Redjati na kuhinjski papir. Kada smo završili pohovanje, paprike poredjati na tanjir, narendati na sitno deseto parče kačkavalja koje je ostalo. Preko posuti suvi vlašac.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...